Τι είναι το EUROPASS;

Τον  Ιούλιο του 2020 εγκαινιάστηκε η νέα πλατφόρμα Europass η οποία παρέχει το αναγκαίο  πλαίσιο και τα εργαλεία για την υποστήριξη της σταδιοδρομίας και την πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.

Εισάγει διαδικτυακά σύγχρονα εργαλεία  που ανταποκρίνονται στους μεταβαλλόμενους τρόπους με τους οποίους μαθαίνουμε και εργαζόμαστε. Διαχειρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Το νέο Europass είναι  ο προσωπικός σας ψηφιακός χώρος όπου μπορείτε να συγκεντρώσετε όλη την εκπαιδευτική και εργασιακή σας εμπειρία, να παρουσιάσετε τις δεξιότητες σας και να ανακαλύψετε ευκαιρίες που η Ευρώπη μπορεί να σας προσφέρει.

Δημιούργησε το βιογραφικό σου σημείωμα Europass

Το Europass σε βοηθάει να δημιουργήσεις εύκολα το δικό σου βιογραφικό σημείωμα διαδικτυακά. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να υποβάλεις την υποψηφιότητά σου σε μια θέση εργασίας, για σπουδές ή για κατάρτιση καθώς και για εθελοντισμό.

Το βιογραφικό σημείωμα Europass είναι ένας από τους πιο γνωστούς μορφότυπους βιογραφικού σημειώματος στην Ευρώπη. Είναι εύκολος στη χρήση του και γνωστός σε εργοδότες και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Θα χρειαστεί πρώτα να δημιουργήσεις το προφίλ σου Europass και στη συνέχεια να το εμπλουτίσεις με στοιχεία για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την επαγγελματική εμπειρία και τις δεξιότητές σου. Αφότου ολοκληρώσεις το προφίλ σου, μπορείς να δημιουργήσεις όσα βιογραφικά θέλεις μόνο με μερικά κλικ. Απλά διάλεξε τις πληροφορίες που θέλεις να συμπεριλάβεις, την παρουσίαση που προτιμάς και το Europass θα κάνει τα υπόλοιπα.

Μπορείς να δημιουργήσεις, να αποθηκεύσεις και να κοινοποιήσεις το βιογραφικό σου σε 29 γλώσσες. Μπορείς να μεταφορτώσεις το βιογραφικό σου Europass, να το αποθηκεύσεις στη βιβλιοθήκη σου Europass και να το κοινοποιήσεις σε εργοδότες, στη διαδικτυακή πύλη της EURES ή σε άλλες πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας.

Δημιούργησε το βιογραφικό σου σημείωμα Europass

Δημιούργησε τη συνοδευτική επιστολή Europass σου

Το Europass σε βοηθάει να συντάξεις μια δομημένη, συνεκτική και επαγγελματική συνοδευτική επιστολή με οδηγίες για το κάθε σου βήμα. Μπορείς να δημιουργήσεις νέες συνοδευτικές επιστολές ή να προσαρμόσεις τις υπάρχουσες με τη βοήθεια του εργαλείου Europass για τη δημιουργία και την επεξεργασία συνοδευτικών επιστολών.

Το Europass σε καθοδηγεί σε όλα τα βήματα της διαδικασίας για να συντάξεις την κατάλληλη συνοδευτική επιστολή με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Μπορείς να δημιουργήσεις, να αποθηκεύσεις και να κοινοποιήσεις συνοδευτικές επιστολές σε 29 γλώσσες, να επιλέξεις από διαφορετικά υποδείγματα για να προσαρμόσεις την αίτησή σου και να την κοινοποιήσεις εύκολα από τη βιβλιοθήκη Europass σου. 

Δημιούργησε τον λογαριασμό Europass σου

Μια συνοδευτική επιστολή θα πρέπει να εξηγεί γιατί υποβάλεις την υποψηφιότητά σου για μια θέση εργασίας και γιατί θεωρείς ότι είσαι το καταλληλότερο άτομο για τη συγκεκριμένη θέση. Η συνοδευτική επιστολή σου θα πρέπει να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα στο βιογραφικό σου σημείωμα και να περιγράφει γιατί είναι σημαντικά για τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλεις την υποψηφιότητά σου.

Δημιούργησε τη συνοδευτική επιστολή Europass σου